Om mig

 

 

Hästar, hästar, hästar....

 

.....har varit mitt stora intresse sen barnsben. Från käpphästen rakt in i ridskolans värld och utöver det red jag på gårdar runtomkring där hästarna hade mer eller mindre vana vid barn och jag parkerades ömsom i skottkärror av två bakhovar tillhörande en shettis (han var fenomenal på att sikta!!) eller skalades av mellan träd långt ute i skogen.

 

Detta hindrade mig inte från att fortsätta men tanken på att förstå hästen mer och hitta ett samarbete istället för att ha känslan av skräckblandad förtjusning och "det går nog bra denna gången" nötandes i huvudet.

 

 

Beteende

 

Efter att ha köpt mig en halvtokig häst 2003 där jag blev översprungen, avkastad, trampad mm. insåg jag, med hjälp av min omgivning som gärna gömde sig när vi kom farande, att såhär vill jag inte ha det. Jag ville ta en lugn skrittur utan att vara rädd för att hamna i diket.

 

Så en dag blev jag rekommenderad en Natural Horsemanshipkurs med Lisbeth Johnson-Börjesson och där började en ny resa. Efter väldigt mycket tragglande blev mitt stora sto en underbar individ som blev trygg med sig själv och hon hade koll på var hennes kropp var. Mestadels hade hon fyra ben i backen istället för två! Tack vare hennes burdusa sätt fick jag upptäcka en ny sida av hästkunskap och vi hängde på kurs efter kurs.

 

 

Hästen är en spegel av dig

 

Jag gick en hästpedagogutbildning 2008 på 1,5 år. Ungefär samtidigt började jag jobba med mig själv och min egen osäkerhet och därmed stress. Då insåg jag att mitt beteende speglas av hästen och att jag behövde se över mina egna beteende och signaler jag sände ut.

 

Det är en stor glädje att få dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper för det är så det ska vara med hästar....roligt!!!

 

Med förhoppning om att vi ses!

Sara Öberg

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved