Lektioner och kurser

 

Lektioner och kurser

 

 

Lektioner

Jag kommer ut till er och håller lektion enskilt eller i grupp. Ni bestämmer i förhand vad det ska innehålla. t.ex. lastning, problem med att få hästen att stå still, inridning, klippning, hämta i hagen, tränsa eller andra problem ni upplever med Er häst.

 

Exempelvis med väl genomtänkta klaustrofobiövningar förbereds hästen på vad den kan vänta sig i en lastningssituation och har då möjlighet att skapa en förståelse för vad som väntas, det blir ett mer balanserat lugn för hästen, och sannolikt mindre stress för dig.

 

Lektioner är cirka 1 timme/st och vi avslutar övningen när hästen har visat förståelse för övningarna.

 

 

Kurser

Samla ihop ett gäng hästvänner där ni vill utvecklas tillsammans med era hästar. Behöver inte vara samma inriktning på det område ni vill träna på utan vi hittar en gemensam lösning som hjälper hela gruppen. Teori varvas med praktik och material ingår.

 

Kurser bokas per halv eller hel dag.

 

 

Föräldrarkurs

Många är de föräldrar som behöver följa med sina barn till ridskolan eller den egna hästen. Många gånger utan att ha stött på en häst på nära håll tidigare. Det sker alltför mycket olyckor med hästar och barn.

 

Hästar är stora, starka och kan bitas och sparkas på alla håll och kanter (en vanlig syn på hästar jag hör alltför ofta). Men de är också vackra, tänkande varelser med mycket klokskap och goda egenskaper som vi kan lära oss av. Samla ihop ett gäng föräldrar så kommer jag ut och hjälper er på traven med att hjälpa era barn på bästa sätt.

 

 

Barnkurs

Jag kommer gärna ut och undervisar en barngrupp. Upplägget blir pedagogiskt anpassat till barn och vi kommer hitta på massa roligt mellan övningarna.

Tyngden ligger återigen på säkerhet med häst.

Copyright © All Rights Reserved